Prijs 5.00 Euro €
Categorie Keramiek en Aardewerk
gepubliceerd datum Oktober 22, 2016
Bekeken 13381
Land Belgium


KMG -30 en 31 juli weer museumdeterminatiesSinds meer dan 20 jaar biedt het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw Buinen voor verzamelaars en liefhebbers de service van determinaties en taxatie-adviezen. Dat kan op twee manieren. Digitaal door contact op te nemen met het mail-adres van het museum. In dat geval moet de museumstaf een bescheiden financiële vergoeding vragen. Na betaling daarvan gaat het museumteam aan de slag. Nodig is in dat geval dat er goede foto's van de zijkanten en de afgemerkte onderkanten beschikbaar worden gesteld. Bij vazen wordt tenslotte gevraagd de hoogtemaat op te geven; voor borden de juiste diameter. Maximaal drie objecten kunnen in enen worden voorgelegd.
De tweede optie is om langs te komen. Zonder afspraak kan dit steeds in het laatste weekend van de maand en wel tussen 13.00 en 14.30 uur. Voor juli 2016 betekent dit zaterdag de 30e en zondag de 31e. De kosten bedragen in dit geval steeds de museumentree van € 5.


Naast het onderzoek naar productiegegevens als welke fabriek, de mogelijke naam van de uitvoerende ontwerper of kunstenaar en de datum van maken is de museumstaf ook behulpzaam met het geven van adviezen bij schades. Is er sprake van een door een derde veroorzaakte schade, waarvoor de WA-verzekering van de schadepleger moet worden aangesproken, dan verzorgt het museum de achtergrondgegevens voor de schadeclaim. In dat geval wordt een vergoeding gevraagd van € 15. Dat bedrag kan weer bij de declaratie bij de verzekeraar worden opgevoerd.


Tenslotte bemiddelt het museum bij restauraties. De taxatie van een onzichtbare restauratie wordt vrijblijvend voorgelegd aan mevrouw Hanne Friederichs, een zeer kundige restauratrice die alleszins haalbare prijzen hanteert. Hanne Friederichs is doorgaans de laatste zondagmiddag van de maand aanwezig. Dat is zij weer op de laatste zondag van september.. Wie haar tussentijds persoonlijk wil spreken, wordt verzocht even met de mail naar het museum te reageren. Bij toezending van foto's kan ook de museumstaf Hanne Friederichs informeren en haar om een vrijblijvende offerte vragen.


En natuurlijk: eenmaal op bezoek in het museum kunnen meer dan 800 stuks aardewerk worden bekeken in de vele exposities die het museum maakt. Zie voor het uitgebreide programma ook in dezen de museumsite. En goed gebruik in Nieuw Buinen is dat elke bezoeker verwelkomd wordt met vers gezette koffie of thee.


Foto 1 - Distel-Goedewaagen-vaas, gebroken hals en verticale scheur
Foto's 2-3 Goedewaagen-wandbord, unicum; van de muur gevallen
Foto's 4-5 Goedewaagen-kaststel, decor Floor, na 1928, diverse schades
Foto's 6-7 Plastiek van kunstschilder-keramist Harm Kamerlingh Onnes, dubbelplastiek voor zangpedagoge
Foto's 8-12 Gouds plateel, totaalschades door toedoen ondeskundige verhuizer - verzekeringstaxatieNaam: Vriescheloo7


   

  Laat een reactie achter (spam en aanstootgevende berichten worden verwijderd)


   

   

  Gerelateerde aanbiedingen

  • bodemvondst middeleeuws ,17e 18e eeuw majolica ook Romeins
   bodemvondst middeleeuws ,17e 18e eeuw majolica ook Romeins
   Keramiek en Aardewerk - Tongeren - Oktober 22, 2016 Gratis

   Zie mijn aanbod op de veiling catawiki. Met onderandere een 16e eeuwse steengoed baardmankruik met medaillons en tekstband - 21 cm http:veiling.catawiki.nl/aanbod/VSKMstamps

  • Gezocht_keramiektaxaties_restauratieadviezen_Gouda
   Gezocht_keramiektaxaties_restauratieadviezen_Gouda
   Keramiek en Aardewerk - Tongeren - Oktober 22, 2016 5.00 Euro €

   KMG -30 en 31 juli weer museumdeterminaties Sinds meer dan 20 jaar biedt het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw Buinen voor verzamelaars en liefhebbers de service van determinaties en taxatie-adviezen. Dat kan op twee manieren. Digitaal door conta...

  • Egyptisch graf beeldjes
   Egyptisch graf beeldjes
   Keramiek en Aardewerk - Bilzen - Oktober 22, 2016 Gratis

   twee oude Egyptische grafbeeldjesbieden via mp kk


   
  verkoper:


  Vriescheloo7

  Lokatie: Limburg, Tongeren, Belgium


  Generated in 0.08568000793457 ms